Schrijftolk aanvragen

Een schrijftolk aanvragen

Als u tolkuren heeft gekregen van het UWV, dan kunt u een schrijftolk inzetten. Heeft u eerder al eens een schrijftolk ingezet, dan kunt u uiteraard deze schrijftolk vragen om weer voor u te tolken. Wilt u voor de eerste keer een schrijftolk inzetten, dan kunt u dat op verschillende manieren regelen, hieronder staan de mogelijkheden beschreven.

Nederlandse Schrijftolken Vereniging

Alle schrijftolken die lid zijn van de NSV, worden in de gelegenheid gesteld om zich te profileren op deze website, door middel van een ballonnetje op de landkaart op de homepagina. U kunt een schrijftolk rechtstreeks benaderen voor een tolkopdracht, door op deze landkaart een ballonnetje aan te klikken. De contactgegevens van de betreffende schrijftolk worden dan getoond, evenals alle extra informatie die de schrijftolk daar zelf kan neerzetten. Het is op deze landkaart heel handig om te zien of er wellicht een schrijftolk dicht bij u in de buurt woont, zodat de reisafstand voor de schrijftolk beperkt kan blijven.

Tolkcontact

Op tolkcontact.nl kunt u de profielen van alle schrijftolken bekijken. U ziet dan welke vaardigheden en ervaring de schrijftolk heeft. Ook ziet u de contactgegevens van de schrijftolk, zodat u rechtstreeks contact met de schrijftolk op kunt nemen. U kunt op deze website zelf op zoek gaan naar een passende schrijftolk via de profielen van schrijftolken, maar u kunt ook Tolkcontact laten bemiddelen om een schrijftolk voor u te vinden, of zelf via het prikbord van Tolkcontact een passende schrijftolk zoeken.

Stichting RTGS

Het is ook mogelijk om zelf een geregistreerde schrijftolk te vinden op de site van Stichting RTGS (Register tolken Gebarentaal en schrijftolken). Zowel alle gecertificeerde schrijftolken als alle gediplomeerde gebarentaaltolken staan verplicht ingeschreven in dit register. U kunt hier zelf een schrijftolk zoeken (op categorie), en deze schrijftolk benaderen voor een tolkopdracht.

Triple B

Triple-B Boerman Bemiddelings Bureau, voor tolken Nederlandse Gebarentaal  en SchrijftolkenOok kunt u een schrijftolk vinden via bemiddelingsbureau Triple B. Het is een bemiddelingsbureau voor NGT-tolken, schrijftolken, doven en slechthorenden. Zij hebben een grote klantenkring opgebouwd van zowel tolkgebruikers als (schrijf)tolken. Triple B bemiddelt vooral tolkopdrachten in Noord- en Oost Nederland, maar ook steeds vaker buiten dit gebied.

Met spoed een schrijftolk nodig?

Is er een spoedsituatie waarbij u met spoed een tolk nodig heeft? Dan kunt u zeven dagen per week, 24 uur per dag bij Tolkcontact terecht. U kunt Tolkcontact bellen of sms’en. Zij proberen dan zo snel mogelijk een tolk ter plaatse te krijgen.

Poll

Wat vind je van onze vernieuwde website?