Lidmaatschap

De verschillende vormen van lidmaatschap

  • Schrijftolk: alle werkzame schrijftolken kunnen schrijftolklid worden. Deze leden hebben dubbel stemrecht op de halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Als schrijftolklid heb je bovendien direct toegang tot alle documenten voor leden.
  • Studentschrijftolk: als studentschrijftolk kun je ook lid worden, je bent dan een studentschrijftolklid. Studentschrijftolkleden hebben dezelfde rechten als schrijftolkleden, op één uitzondering na: op halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering hebben ze stemrecht met één stem. Ook als studentschrijftolklid heb je direct toegang tot alle documenten voor leden.
  • Donateur: voor eenieder die geen (student)schrijftolk is, maar zich wel verbonden voelt met onze vereniging, is er de mogelijkheid om donateur te worden. Donateurs hebben geen stemrecht op de halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering, maar zijn daar wel van harte welkom. 

word-lid-button.pngDe kosten van het lidmaatschap

  • Schrijftolkleden betalen €130,- per jaar voor hun lidmaatschap.
  • Studentschrijftolkleden betalen €40,- per jaar.
  • Donateurs betalen €50,- per jaar, meer is uiteraard altijd toegestaan!

Inschrijven bij de NSV

  • Jezelf als (student)schrijftolklid of donateur aanmelden, kan via dit inschrijfformulier.

Vul het online aanmeldformulier helemaal in en laat daarmee zien dat ook jij het belangrijk vindt om bij de Nederlandse Schrijftolken Vereniging te horen.

Opzeggen van het lidmaatschap

Het lidmaatschap van de NSV loopt volgens het verenigingsrecht een heel kalenderjaar, dus van 1 januari tot en met 31 december. Wil je je lidmaatschap opzeggen, dan moet jouw opzegging vóór 1 december van het lopende jaar bij het secretariaat gemeld zijn.
Na opzegging van het lidmaatschap ben je nog steeds verplicht om de contributie van het lopende jaar te voldoen. Wij van onze kant blijven je dan het BestuursNieuws sturen en je behoudt in het restant van het lopende jaar ook nog alle andere voordelen die aan het lidmaatschap verbonden zijn, zoals fikse kortingen bij het volgen van NSV-nascholingen.

Je kunt jouw lidmaatschap opzeggen door een mail te sturen naar ledenadministratie@schrijftolk.org, je krijgt van ons altijd een bevestiging. Wil je, als je opzegt, je naam en postcode vermelden en ook de reden waarom je opzegt?

Poll

Wat vind je van onze vernieuwde website?