Nieuws

PR filmpje voor studenten over de NSV

Geplaatst op 13 jun. 2024 18:00

Ad Schrijftolk (voltijd) - Online opleidingspresentatie

Geplaatst op 2 mrt. 2024 17:04

Tijdens de online opleidingspresentatie kom je alles te weten over de opleiding. Laat je informeren door ervaren docenten, luister naar inspirerende ervaringen van studenten en kom in contact met potentiële medestudenten. Heb je vragen? Stel ze direct in de chatsessie. We geven je graag persoonlijk advies! https://events.blackthorn.io/nl/1tx3Ig6/g/JgEXvAdbmv/ad-schrijftolk-voltijd-online-opleidingspresentatie-4a1fIVuOcL/overview

Read more

Enquête Wbtv

Geplaatst op 28 dec. 2022 11:05

Het Kwaliteitsinstituut Wbtv evalueert de Gedragscode Wbtv voor tolken en vertalers in het kader van de Wet beëdigde tolken en vertalers (Wbtv). In april 2022 informeerden we u hierover en riepen wij u op de enquête over de gedragscode in te vullen. Daarop is veel respons ontvangen van onder meer tolken/vertalers, afnemers, intermediairs en tolkopleidingen. Het Kwaliteitsinstituut ziet hierin aanleiding om een voorstel te doen voor herziening van de Gedragscode Wbtv. Bij deze geven we u een tussenstand in die evaluatie en het herzien van de Gedragscode Wbtv.

Read more

NSV webinar: Wijs naar het onderwijs

Geplaatst op 10 jul. 2021 17:05

Stel: je bent afgestudeerd in deze coronatijd en je hebt alleen nog maar online geschrijftolkt. Het nieuwe schooljaar gaat na de zomervakantie van start maar je bent nog nooit in een klaslokaal geweest, in je functie als schrijftolk. Of: je hebt wel wat ervaring, maar nog niet zoveel. Hoe kom je dan beslagen ten ijs in al die verschillende situaties die zich tijdens een schooldag voordoen?

Read more

Nederlandse Gebarentaal erkend!

Geplaatst op 7 apr. 2021 12:21

Met de ondertekening van de Wet erkenning Nederlandse Gebarentaal, door de koning en na publicatie in het Staatsblad, is de Nederlandse Gebarentaal nu dan eindelijk echt officieel erkend.

Read more

Brochure De Schrijftolk

Geplaatst op 30 dec. 2019 16:57

Er is hard gewerkt aan een nieuwe versie van onze brochure 'De Schrijftolk'. Deze update was nodig vanwege de wijzigingen in de tolkvoorziening die per 1 juli 2019 zijn ingegaan. Je kunt de brochure binnenkort ook online inzien.

Read more

Document: Tolken inzetten bij congressen

Geplaatst op 30 sep. 2019 14:40

In de afgelopen periode zijn een aantal tolken gebarentaal en schrijftolken samen aan het werk geweest bij een grote bijeenkomst. De organisatie van deze bijeenkomst gaf aan graag meer informatie te willen over waar ze op moesten letten bij de inzet van schrijftolken en tolken gebarentaal.

Read more

Tolkvoorzieningen eenvoudiger vanaf 1 juli 2019

Geplaatst op 1 jul. 2019 16:51

Binnenkort stemt de Eerste Kamer over het wetsvoorstel rondom het centraliseren van tolkvoorzieningen. UWV en Tolkcontact kunnen dan, als de wet wordt aangenomen, vanaf 1 juli 2019 het aanvragen en het gebruik van een tolkvoorziening eenvoudiger maken.

Read more

Voortgang centraliseren tolkvoorziening

Geplaatst op 1 mei 2019 14:37

Op 21 mei jl. is de Wet Centraliseren Tolkvoorzieningen eveneens aangenomen door de Eerste Kamer. De centralisering van de tolkvoorziening voor het leef-, werk- en onderwijsdomein per 1 juli 2019 is nu dus een feit.

Read more

Laatste nieuws

Ad Schrijftolk (voltijd) - Online opleidingspresentatie

Tijdens de online opleidingspresentatie kom je alles te weten over de opleiding. Laat je informeren…

Tolkvoorzieningen eenvoudiger vanaf 1 juli 2019

Binnenkort stemt de Eerste Kamer over het wetsvoorstel rondom het centraliseren van…

Voortgang centraliseren tolkvoorziening

Op 21 mei jl. is de Wet Centraliseren Tolkvoorzieningen eveneens aangenomen door de Eerste Kamer. De…

Poll

Wat vind je van onze vernieuwde website?