Workshops & ALV's

Zaterdag 12 mei 2018: ALV met aansluitend de workshop AVG-Proof               Logo NSV          
Noteer deze datum alvast in jouw agenda: 12 mei 2018 van 10.00-12.00 uur de ALV van de NSV met 's middags de interessante workshop AVG-Proof van 13.00-15.00 uur! 
Ben jij al klaar voor 25 mei?

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een privacywet die geldt in de hele Europese Unie. Dankzij de AVG is de bescherming van persoonsgegevens in alle landen van de EU op dezelfde manier geregeld en gelden in elke lidstaat dezelfde regels. Deze nieuwe wetgeving gaat in op 25 mei 2018 en heeft ook gevolgen voor het werk van de (zelfstandige) schrijftolk. Waarom is deze wet er? Wat houdt deze wet precies in? En welke stappen moeten wij nemen, om te voldoen aan de handhaving?

Na de ALV op zaterdag 12 mei zal Kim Ross de AVG verduidelijken, en mogen we haar het hemd van het lijf vragen. Kim Ross is gezondheidsjurist en gespecialiseerd in gezondheidsrecht. Zij heeft zich verdiept in de AVG, specifiek voor NGT- & Schrijftolken.

Een zeer waardevolle bijscholing!
Aanmelden voor de ALV en/of de workshop AVG-Proof kan via deze link.

De deelnamekosten voor de workshop zullen in de week voorafgaand aan de workshop automatisch van het door jou opgegeven rekeningnummer worden afgeschreven. Kosteloos afmelden voor een NSV-workshop kan tot uiterlijk twee weken voor de workshopdatum, na deze datum zullen de gehele deelnamekosten in rekening worden gebracht. De NSV behoudt het recht een workshop te annuleren bij een te laag aantal deelnemers.
Text on Top: beginners (01-06-2018) en gevorderden (02-06-2018)     Logo Text on Top          
Op vrijdag 1 juni 2018 organiseren wij de workshop Text on Top voor BEGINNERS. 
In deze workshop doe je ervaring op met de basishandelingen in het gebruik van Text on Top: aansluiten en instellingen, ondertitelstand bij powerpoint, gebruik van Vision, etc. 

Op zaterdag 2 juni 2018 organiseren wij de workshop Text on Top voor GEVORDERDEN. 
Hierin gaan we meer praktijksituaties oefenen met de geavanceerde opties van Text on Top: scriptplayer en vertaalmodus, etc.
 • Aanmelden: Uiterlijk twee weken VOOR de workshopdatum via deze link
 • Punten voor RTGS:  6 punten in de categorie taal- en tolkvaardigheden.
 • Nieuwste update: In de workhops werken we met de nieuwste update van Text on Top. Dan kijken we ook naar de belangrijkste verschillen.
 • 10% korting op Text on Top sticks: Je kunt tijdens de workshop ToT-sticks lenen als je die zelf niet in bezit hebt. Overweeg je ze om aan te schaffen? Als je deze workshop volgt, ontvang je 10% korting van Velotype VOF (info@text-on-top.com).
 • Locatie: Tolknet in Soesterberg
 • Tijd: 09:30-17:00
 • Kosten: tolk: € 150,-, student: € 100,- (ex. BTW, incl. lunch)
Met vriendelijke groet en graag tot één van de genoemde data! 
Margot de Vreede en Richard van Royen.
P.S.:
 • Twijfel je misschien welke workshop het beste bij jou past: BEGINNER of GEVORDERD? Neem dan even contact met ons op, dan kunnen we overleggen.
 • Wil je BEIDE worskhops volgen? Klik dan beide data aan op het aanmeldformulier.
 • Na jouw aanmelding ontvang je een bevestiging  en vlak voor de workshop ontvang je de factuur. 
 • Kosteloos afmelden voor deze workshop kan tot uiterlijk twee weken voor de workshopdatum waar je je voor aan hebt gemeld. Bij afmelding ná deze datum zullen de gehele deelnamekosten in rekening worden gebracht.
 • De workshopleiders behouden het recht een workshop te annuleren bij een te laag aantal deelnemers. 
 • Heb je nog vragen? Mail ons dan even: info@werkwoord.nl of
Zaterdag 1 september 2018:  Voorbereid ondertitelen van (web)video's      Foto van Richard van Royen                      
Herken je dit? In een tolksituatie wordt plotseling een Nederlandstalige online video vertoond. Het zweet breekt je uit. De video heeft een hoge informatiedichtheid qua beeld en geluid, en de mensen in de video praten snel. Je vraagt of de video ondertiteld is, maar dat is niet het geval. Ze zetten de automatische ondertiteling aan, wat tot gelach in de zaal leidt, want deze klopt totaal niet. Je doet vervolgens je stinkende best om zo goed mogelijk de rode draad van de video te schrijftolken. Jouw klant moet snel schakelen tussen het kijken naar de videobeelden en jouw tolktekst. De klant weet niet goed waar hij of zij moet kijken. Na de video heb je als tolk geen voldaan gevoel, want je hebt geen kwaliteit kunnen leveren. Als je dit van tevoren had geweten… 

Op zaterdag 1 september 2018 organiseer ik de workshop: Voorbereid online ondertitelen van Nederlandstalige (web)video's.

Naast schrijftolk ben ik ook professioneel ondertitelaar van video's voor doven en slechthorenden. In deze workshop leer ik je hoe je als schrijftolk Nederlandse (web)video’s voor of na een tolkopdracht volledig toegankelijk kunt maken, door de video van tevoren of achteraf, online te ondertitelen. Op die manier krijgt jouw klant met gehoorverlies dezelfde informatie als een goedhorend persoon. Na deze workshop ben jij in staat om een online video voorafgaand of na een tolksituatie online van Nederlandse ondertitels te voorzien. En je levert optimale kwaliteit. LET OP: Deze workshop richt zich NIET op het live-ondertitelen of vertalend ondertitelen van een video of tv-programma's.

Datum:           zaterdag 1 september 2018
Tijd:               10:00-17:00
Locatie:          Tolknet, Amersfoortsestraat 70D, 3769 AL Soesterberg
Aanmelden:    Uiterlijk twee weken VOOR de workshopdatum via deze link 

(Als je WEL interesse hebt voor de workshop, maar hij zit al vol, of je volgt deze liever op een latere datum? Geef dat ook alsjeblieft aan via dit aanmeldformulier)

Punten voor RTGS:   7 punten in de categorie taal- en tolkvaardigheden.
Afronding:              Je sluit de workshop af door het uitvoeren van een proeve van bekwaamheid: je krijgt de opdracht (die je op een ander moment kunt uitvoeren) om een webvideo van ongeveer 5 minuten van ondertitels te voorzien. Hier ontvang je ook feedback op.
Kosten:                   €150,- (ex. BTW, incl. lunch)

Heb je nog vragen over deze workshop? Mail mij dan even:
Zaterdag 24 november 2018: ALV met aansluitend een workshop              Logo NSV          
Noteer deze datum alvast in jouw agenda: 24 november 2018 van 10.00-12.00 uur de ALV van de NSV met 's middags een leuke workshop van 13.00-15.00 uur! 

Aanmelden voor de ALV en de workshop is op dit moment nog niet mogelijk.

De deelnamekosten voor de workshop zullen in de week voorafgaand aan de workshop automatisch van het door jou opgegeven rekeningnummer worden afgeschreven. Kosteloos afmelden voor een NSV-workshop kan tot uiterlijk twee weken voor de workshopdatum, na deze datum zullen de gehele deelnamekosten in rekening worden gebracht. De NSV behoudt het recht een workshop te annuleren bij een te laag aantal deelnemers.