Tolk aanvragen

Een schrijftolk aanvragen

Als je tolkuren hebt gekregen van UWV, dan kun je een gebarentolk of schrijftolk inzetten.
Wil je een gebarentolk of schrijftolk inzetten, dan kun je dat op verschillende manieren regelen:

Website NSV: Je kunt zelf een schrijftolk benaderen door op de landkaart op de website van de Nederlandse Schrijftolken Vereniging www.schrijftolk.org een ballonnetje aan te klikken, de contactgegevens van de betreffende schrijftolk worden dan getoond. Ook kun je zelf een tolk die eerder voor je getolkt heeft, vragen om voor je te tolken.

Tolkcontact

  • Je kunt via de website van Tolkcontact zelf op zoek gaan naar een passende schrijftolk.
  • Je kunt Tolkcontact laten bemiddelen om een schrijftolk voor je te vinden. 
  • Je kunt via het prikbord van Tolkcontact een passende tolk zoeken. 

Triple B: Ook kun je een schrijftolk vinden via bemiddelingsbureau Triple B. Het is een bemiddelingsbureau voor NGT-tolken, schrijftolken, doven en slechthorenden. Zij hebben een grote klantenkring opgebouwd van zowel tolkgebruikers als tolken.

Stichting RTGS (Register Tolken Gebarentaal en Schrijftolken)Verder is het ook nog mogelijk zelf een geregistreerde schrijftolk te vinden op de site van Stichting RTGS. Zowel alle gecertificeerde schrijftolken als alle gediplomeerde gebarentaaltolken staan ingeschreven in dit register. Je kunt hier zelf een schrijftolk zoeken (op categorie), en deze schrijftolk benaderen voor een opdracht.

Met spoed een schrijftolk nodig?

Is er een spoedsituatie waarbij je met spoed een tolk nodig hebt? Dan kun je zeven dagen per week, 24 uur per dag bij Tolkcontact terecht. Je kunt Tolkcontact bellen of sms’en. Zij proberen dan zo snel mogelijk een tolk ter plaatse te krijgen.