Tolk aanvragen

Waar vraag je een schrijftolk aan?
Je kunt op verschillende manieren een schrijftolk aanvragen. Je kunt schrijftolken vinden via een bemiddelingsbureau, zoals Tolknet, Tolkcontact of Triple B, of je kunt zelf een schrijftolk zoeken op het register van Stichting RTGS.

Tolknet
Je kunt je kosteloos inschrijven als klant van bemiddelingsbureau Tolknet. Dat kan op twee manieren, via een inschrijfformulier of rechtstreeks via de webapplicatie Tolkmatch. Via Tolkmatch kun je ook meteen zelf een schrijftolk zoeken of jouw aanvraag door Tolknet laten bemiddelen.

Tolkcontact
Je kunt via de website van Tolkcontact zelf op zoek gaan naar een passende schrijftolk, of je kunt Tolkcontact laten bemiddelen om een schrijftolk voor je te vinden. 

Triple B
Ook kun je een schrijftolk vinden via bemiddelingsbureau Triple B. Het is een bemiddelingsbureau voor NGT-tolken, schrijftolken, doven en slechthorenden. Zij hebben een grote klantenkring opgebouwd van zowel tolkgebruikers als tolken.

Stichting RTGS (Register Tolken Gebarentaal en Schrijftolken)
Verder is het ook nog mogelijk zelf een schrijftolk te benaderen. Geregistreerde schrijftolken vind je op de site van Stichting RTGS. Zowel alle gecertificeerde schrijftolken als alle gediplomeerde gebarentaaltolken staan ingeschreven in dit register. Je kunt hier zelf een schrijftolk zoeken (op categorie), en deze schrijftolk benaderen voor een opdracht.

BijlageGrootte
TOLKNET inschrijfformulier.doc47 KB