Vacature docent Schrijftolkvaardigheden op het IGT&D

Logo IGT&D

 

Het Instituut Gebaren, Taal & Dovenstudies zoekt versterking!

Ben je schrijftolk of combi-tolk, heb je hart voor onderwijs en wil je bijdragen aan het opleiden van een nieuwe generatie schrijf- en combi-tolken bij ons unieke instituut binnen de Hogeschool Utrecht? Wij zoeken voor de uitbreiding van ons docententeam een nieuwe collega die op korte termijn kan starten. Om direct te solliciteren klik je hier!

Als docent Schrijftolkvaardigheden begeleid je studenten in hun ontwikkeling naar professioneel schrijftolk. Je verzorgt lessen Schrijftolkvaardigheden en maakt de koppeling met het beroep waarvoor de studenten worden opgeleid, onder andere door je eigen kennis over en ervaring met het beroep van schrijftolk in te zetten. Binnen je functie als docent Schrijftolkvaardigheden word je voor lessen Toetsenbordvaardigheden en/of lessen over de beroepshouding van een schrijftolk ingezet. Tevens kun je als stagebegeleider vooral bij de start van de stages - worden ingezet.

Het Instituut Gebaren Taal & Dovenstudies biedt als enige in Nederland een opleiding schrijftolk aan. Als docent verzorg je lessen op diverse niveaus voor onze verschillende klassen. Als docent ben je telkens op zoek naar nieuwe, moderne methodes om ons onderwijs te verbeteren en om onze studenten te motiveren. De doelgroep die je opleidt, bestaat uit voltijd studenten die aan het begin van hun loopbaan en ontwikkeling staan. Je begeleidt het leerproces van individuele studenten(teams) en coacht en beoordeelt hen bij uitvoering en voortgang van studieopdrachten.

Je ontwikkelt toetsen en beoordeelt de ontwikkeling van studenten. Je realiseert de gevraagde kwaliteit, organiseert je werk en zorgt voor juiste en tijdige administratie, logistiek en communicatie. Daarnaast werk je op basis van de teamagenda mee aan de voortdurende verbetering van het eigen vakgebied en innovatief onderwijs. Je draagt daarnaast, samen met het team, bij aan evaluatie en kwaliteitsverbetering van onze lessen. Je levert een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen van het curriculum en hebt hierbij oog voor (technische) ontwikkelingen in het werkveld. Dat maakt je werk afwisselend en uitdagend.

Wat jij hebt

Een afgeronde opleiding AD Schrijftolk, een bacheloropleiding en een relevante masteropleiding. Als je nog geen master hebt dan ben je (onder voorwaarden) bereid om direct met een masteropleiding te starten.

Affiniteit met de doelgroep en het opleiden van studenten in een competentiegerichte opleiding en met activerende didactiek, waarin het leren van de student centraal staat. Je bent in staat om een actieve en stimulerende rol te vervullen in een innovatieve, sterk veranderende omgeving waarin samenwerking met het werkveld een belangrijke rol speelt.  

Wie je bent

Voor deze vacature zoeken we een nieuwe collega die goed in teamverband kan samenwerken, beschikt over een flexibele en innovatieve houding en over organisatorisch vermogen. De omgang met studenten is intensief en volwassen en kenmerkt zich door een sterk coachend karakter.
Je denkt graag mee over het verder ontwikkelen van lesmateriaal. Op het competentiegericht opleiden van studenten heb je een duidelijke visie.
Je bent een breed georiënteerde professional met een onderzoekende houding en draagt deze competenties graag over op studenten.

Over de werkplek 

Het Instituut voor Gebaren, Taal & Dovenstudies verzorgt de bacheloropleidingen tot tolk NGT en tot leraar NGT. Verder kent het instituut nog de Associate degree-opleiding Schrijftolk en de masteropleiding Deaf Studies & Communication Needs. We verzorgen ook tweemaal per jaar de minor Taal & Cultuur NGT voor studenten van andere opleidingen, waar zowel van binnen de HU als andere hogescholen veel studenten instromen. Met al deze opleidingen zijn we een thuisbasis voor ruim 500 studenten. Het docententeam bestaat uit 35 betrokken en enthousiaste opleiders. Jouw standplaats is op het Utrecht Science Park op de Uithof in Utrecht.

Wat wij jou bieden

Je krijgt een jaarcontract (D3) met een omvang van 0,2 tot 0,4 fte in overleg. Het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband als Docent is minimaal 2704,41 en maximaal 4094,11  (schaal 10). Daarboven ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%. Wij hebben daarnaast uitstekende verlofregels, studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. Verder is er flexibiliteit in werktijden. Wij hebben ten slotte een vrijwillige collectieve ziektekostenverzekering en leuke extras zoals ons fietsplan en kortingen bij onder andere verzekeringen, software en sportfaciliteiten. 

Solliciteren 

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Marlies Ngouateu, teamleider IGT&D, te bereiken via marlies.ngouateu-bussemaker@hu.nl of 06-18486398. Meer informatie is te vinden op www.werkenbijhu.nl.

Je kunt tot en met zondag 21 oktober uitsluitend direct online solliciteren.