Introductieavond Tolken in justitiƫle settings voor schrijftolken

Dovenschap, de NBTG, Tolknet, NSV en het collectief justitietolken NGT pleiten voor meer tolken in justitie. Zij hebben daarvoor een intentieverklaring getekend, waarin zij de ambitie uitspreken dat er over 4 jaar voldoende gespecialiseerde tolken zijn bij elke justitiële of aanverwante setting. Vanuit deze ambitie hebben zij de SIGV gevraagd nogmaals een open avond te organiseren om u eens om het hoekje te laten kijken van tolken in het justitiële domein en u te enthousiasmeren voor de opleiding.

Indien u na het volgen van de introductieavond interesse heeft om u als schrijftolk verder te specialiseren, dan kunt u bij de SIGV terecht voor de ‘Taaloverstijgende cursus Gerechtstolken in Strafzaken’. Deze opleiding is 10 jaar geleden op verzoek van en in overleg met de rechterlijke macht ontwikkeld.

Tijdens de opleiding doet u een goede kennis op over het Nederlandse strafrechtsysteem en raakt u vertrouwd met tolktechnieken. De 'Taalverstijgende cursus Gerechtstolken in strafzaken' wordt geheel in het Nederlands gegeven. 

Datum en tijd: donderdag 7 mei van 18:00-21:15 uur
Locatie: Hotel Park Plaza Utrecht (Westplein 50, 3531 BL Utrecht)
Prijs: €95,- inclusief koffie en thee

Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname. 
Deelname aan de cursus geeft recht op 3 PE-punten. RTG punten worden aangevraagd.

Inschrijven kan via deze link!