Bericht van Menzis over specificaties

Logo van MenzisSinds 1 januari worden alle betalingsspecificaties van facturen niet langer handmatig verstuurd, maar gaat dat volautomatisch via de printstraat. De reden dat wij gekozen hebben voor de volautomatische verzending, is dat het voor onze medewerkers enorm veel administratieve handelingen scheelt (klik hieronder op 'lees verder' of klik hierboven op de titel).

Het heeft echter als nadeel dat van elke betaalbaar gestelde factuur er een aparte specificatie wordt verzonden.
 
Vanuit de (schrijf)tolken kregen wij daar - terecht - diverse vragen en opmerkingen over. Uiteraard zien wij zelf ook wel in dat deze wijze van verzending vanuit milieu-vriendelijk oogpunt niet bepaald een goede oplossing is voor de langere termijn. Wij zijn echter wettelijk verplicht de specificaties te versturen bij een betaling; we kunnen ze dus niet achterwege laten.
 
Wij zijn inmiddels met onze programmeurs aan het bekijken of we de specificatiebrieven niet kunnen uitlijsten in een wekelijks- of maandelijks overzicht. Hiertoe moet echter een ingrijpende wijziging in ons systeem worden doorgevoerd. Dit staat op de planning, maar daar gaat nog wel enige tijd in zitten voordat dat is gerealiseerd. Tot die tijd vragen wij uw begrip voor het feit dat u nog elke specificatie in een aparte enveloppe van ons ontvangt.