Persbericht Dovenschap: ben jij een ZZP'er of een ZZT'er?

Je hebt een eigen zaak. Je werkt dus voor jezelf en hebt GEEN personeel. Om je werk goed te doen heb je soms toch wel een tolk nodig. Bijvoorbeeld om je offerte te bespreken met de klant, met een andere aannemer te praten, met de leverancier voor producten, met de Gemeente voor bouwtekeningen of vergunningen. Misschien is je bedrijf zo dat je voorlichting geeft bij bedrijven of instellingen, geef je cursus, heb je overleg met collega hulpverleners in het veld enzovoort (klik op 'lees verder').

Voor al dit soort zaken heb je een tolk aangevraagd in de werksfeer bij het UWV. Dit is afgewezen omdat je niet in loondienst bent maar een eigen zaak hebt.
Ben je vanaf 1 januari 2010 zelfstandig dan is het nu wat makkelijker geworden.

Dovenschap is het met deze regeling NIET eens en vindt dit onrechtvaardig. Er is sprake van ongelijke behandeling. Dit wil Dovenschap weer bespreken binnen de politiek. Met concrete “voorbeelden/bewijzen”kan Dovenschap aantonen dat dit onrechtvaardig is.

Ben jij een zelfstandige zonder personeel en heb jij voor de werksfeer een tolk nodig en is je aanvraag geweigerd, meldt dit dan aan Dovenschap.
Dovenschap wil van jou weten: je naam, reden van afwijzing. Dovenschap neemt dan weer contact met je op.

Meld je aan, onder vermelding van afwijzing ZZP, Logo Dovenschap
per mail bij: meldpunt-tolk@dovenschap.nl
of per post: Dovenschap, Meldpunt Tolkvoorziening, Postbus 197, 3990 DD Houten.