Foto's WereldDovenDag 2009 in Bergen op Zoom

Foto NSV standAfgelopen zaterdag, 26 september was het weer WereldDovenDag, dit keer in Bergen op Zoom. Hoewel de activiteiten op verschillende plaatsen in de stad plaatsvonden, is er toch de hele dag wel aanloop geweest op de informatiemarkt (klik op de titel of op 'lees verder' voor de foto's).

Het was een gezellige dag, we hebben leuke ideeën opgedaan voor aanvullingen op onze eigen stand. We hebben kennisgemaakt met wat nieuwe studenten en ons gezicht overal even laten zien. Op de stand stonden verschillende opstellingen: een laptop met witte achtergrond en zwarte letters en een met zwarte achtergrond en gele letters. Op een andere laptop draaide non-stop de presentatie 'over de schrijftolk'. 

Er werden folders voorgelezen en dat werd overgetypt, maar ook de songteksten van Marco Borsato kwamen voorbij. De mensen wilden vooral weten 'hoe dat toetsenbord nu werkt'. Terwijl enkele PR-werkgroepleden hun verhaal deden aan de bezoekers, werd alles live geschrijftolkt, zodat iedereen al snel in de gaten had hoe een en ander in zijn werk gaat. Al met al hebben wij ons ook hier weer letterlijk en figuurlijk op de kaart gezet als Nederlandse Schrijftolken Vereniging!

 WDD 1     WDD 2

  Na het opbouwen van de stand, druppelen de eerste bezoekers van WDD al binnen.

  WDD 9     WDD 10

  (linker foto) De officiële opening van WDD 2009 werd op een geweldige manier geschrijftolkt!

  WDD 3     WDD 4

  Vakkundig opgezette 'live-schrijftolk-demonstraties' bleken verrassend veel toeschouwers te trekken.

  WDD 6     WDD 5

  (linker foto) Als tussentijds vermaak werden er verschillende folderteksten geschrijftolkt.

  WDD 7     WDD 8

  Bezoekers konden ook zelf even ervaren hoe een veyboard werkt, dat bleek nog lastiger dan gedacht!