NSV bij de Tolknetdag!

Afgelopen 6 juni was het dan zover, de open dag van Tolknet. Hierbij was de NSV natuurlijk van de partij met Annemieke, Inge en Laura. De bedoeling was om iets te vertellen over de NSV en het beroep schrijftolk. Wij hadden met onze stand een eigen plekje op het kantoor en konden allemaal informatie geven over de vereniging. We hebben het zo gedaan dat één iemand stond te vertellen, en de andere twee afwisselden met het tolken (klik op 'lees verder' voor foto's en de rest van het verhaal).

Foto van NSV bij Tolknetdag         Foto van NSV bij Tolknetdag         Foto van NSV bij Tolknetdag

Er kwamen veel vragen, maar dan meer over het schrijftolken zelf. Bijvoorbeeld: Hoe werkt dat toetsenbord? Mag ik het ook een keer proberen? Ook was er door Tolknet een onderdeel speed-daten georganiseerd, waarbij de dove klanten in gesprek konden met ons, de schrijftolken. Dit was erg leuk om te doen, maar we vonden dat er te weinig animo voor was. Er waren in totaal maar vijf schrijftolken, en ook maar vijf geïnteresseerde dove klanten.

We vonden het een erg leuke dag, want hebben op deze manier ook iets van Tolknet geleerd. Zoals, wanneer krijg je een opdracht toegewezen en hoe schrijven de klanten zich in bij Tolknet. Ook hebben we veel informatie kunnen geven aan de aanwezige personen over de NSV. Hierbij was het erg prettig samenwerken tussen ons drietjes, Laura, Inge en Annemieke.